Vet een hoge ronde ovenvaste schaal in met wat en bestuif met bloem(100 gram).
Verwarm de oven voor op 170 graden C.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Voeg de suiker aan de dooiers toe en klop het mengsel tot het lichtgeel, dik en luchtig is.
Zeef de bloem(100 gram) met de maizena(25 gram) en een snufje zout(1 stuk) door een fijne zeef in een grote schaal.
Leg de ijskoude boter(100 gram)(1 stuk) in de schaal met bloem(100 gram) en snijd de boter(100 gram)(1 stuk) met 2 messen door de bloem(100 gram) in stukjes zo klein als broodkruimels.
Dit gaat ook goed in de foodprocessor.
Klop de eiwitten zo stijf tot torentjes op de garde blijven staan.
Voeg het eierdooiermengsel aan het bloem(100 gram)/botermengsel toe en spatel dit door de stijfgeklopte eiwitten.
Schep het beslag in de ingevette schaal en bak de taart midden in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar (ca. 1 uur).
Laat de taart een paar minuten staan en keer hem op een rooster.
Laat afkoelen.
Maak de aardbeien(400 gram) schoon en halveer ze.
Klop de slagroom(0.25 liter) met de versteviger en de jam stijf in een grote schaal.
Snijd de taart overdwars twee keer doormidden zodat er 3 plakken taart zijn.
Bestrijk de onderste twee plakken met een laagje aardbeienroom en zet ze op elkaar.
Zet de derde plak taart erop.
Besmeer de taart rondom met een dikke laag aardbeienroom en druk de gehalveerde aardbeien(400 gram) er met de platte kant tegen aan.
Garneer de taart met toefjes aardbeienroom en verse munt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.