Doe de in een kom en snijd de boter(120 gram) met 2 messen in kleine stukjes.
Meng bloem(40 gram)(150 gram), zout(0.5 theelepels), suiker(70 gram) en boter(120 gram) 20 seconden in een keukenmachine tot er fijne kruimels ontstaan.
Schenk de losgeklopte eierdooiers(4)(2 eetlepels) erbij en laat de motor kort draaien tot er een deeg ontstaat.
Vorm er met je handen een bal van (kort bewerken).
Leg het deeg 1-2 uur in de koelkast, dek af met plastic folie.
Taartbodem:
Verwarm de oven op 190°C.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bekleed de bodem met aluminiumfolie of bakpapier en leg er droge bonen of erwten op ter verzwaring.
Bak de bodem ongeveer 15 minuten tot de rand stevig en droog is.
Verwijder folie en bonen en bak de bodem nog 5-7 minuten.
Banketbakkersroom zelf maken:
Roer de eierdooiers(4)(2 eetlepels) met de suiker(70 gram) en vanille suiker(70 gram)2 minuten.
Meng de bloem(40 gram)(150 gram) erdoor en verdun dit met wat koude melk(400 milliliter).
Breng de rest van de melk(400 milliliter) met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 20 minuten.
trekken.
Voeg de melk(400 milliliter) toe aan het eimengsel, goed roeren.
Breng weer aan de kook en 4 minuten laten doorkoken of minder als het snel stevig wordt.
Laat de room afkoelen.
Vul de bodem met het blikje vlaaivulling.
Verdeel daarover de afgekoelde room en daarover de gewassen en gehalveerde aardbeien(500 gram)(1 blikje).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker, aardbeien, suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eierdooiers en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.