Aardbeientaart met vlokken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Aardbeientaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Spuitzak
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Breng 250 milliliter water met de in stukjes en een snufje in een kleine pan an de kook.
- Voeg de in één keer toe.
- Roer door het deeg tot een bal ontstaat die van de bodem loskomt.
- Haal de pan van het vuur.
- Kneed 1 ei met de deeghaken van de mixer er doorheen.
- Laat het deeg 10 minuten afkoelen.
- Roer 4 één voor één door het deeg laat het deeg 20 minuten rusten.
- Leg het bakpapier op een bakblik.
- Teken 1 cirkel van 22 cm doorsnede op het bakpapier.
- Doe het deeg in een spuitzak met grote spuitmond.
- Vul de cirkel door het deeg er spiraalvormig op te spuiten met ca 1 cm "lucht" ertussen.
- Spuit de rest van het deeg er in kleine toefjes naast.
- Bak het deeg ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Snijd de toefjes direct open.
- Laat alles afkoelen.
- Was de en snijd ze doormidden.
- Week de in koud water.
- Pers de uit en rasp de schil.
- Roer de , de , de en de citroenschil door elkaar.
- Klop de stijf.
- Druk de uit en laat hem op laag vuur smelten.
- Roer 2 eetlepels citroensap en 1-2 eetlepels door de en roer het dan door de rest van de .
- Spatel de er doorheen.
- Strijk 1/4 van de crème op de bodem van de taart en de resterende crème ca. 5 minuten koud weg.
- Rooster de droge amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Verdeel de op een paar na over de taart.
- Strijk de rest van de crème er koepelvormig overheen.
- Verdeel de deegsoesjes in kleinere stukken en verdeel met de overgebleven over de taart.
- Zet de taart ca. 5 uur koud weg en bestrooi voor het opdienen met en .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- aardbeien, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 135 kcal | 6% | 1890 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 70 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 7 g. | 8% | 98 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |