Aardbeientaartje
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Aardbeientaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Vormpjes
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Zeef de in een kom en voeg de suiker toe.
- Rasp de schil van de en pers hem uit.
- Voeg 1 theelepel limoensap toe met de en kreed het geheel tot een soepel deeg.
- Zet het deeg afgedekt 15 minuten in de ijskast.
- Rol het deeg op een met bestoven werkvlak uit en verdeel het in vieren.
- Bedek 4 taartvormpjes met het deeg.
- Leg stukjes bakpapier op de deegbodems met daarop bakbonen.
- Bak de taartjes 15 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder de bonen met bakpapier en bak ze nog eens in 5 minuten bruin.
- Laat de taartjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
- Klop de met limoenrasp stijf en verdeel het over de vormpjes.
- Halveer de en schik ze op de .
- Verwarm de met 1 eetlepel water in een steelpan en druk het mengsel door een zeef.
- Lepel het jammengsel over de .
Variaties op Aardbeientaartje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardbeientaartjes met puddingcrème | 1 | Taart en gebak |
Aardbeientaartjes | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- aardbeien en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 259 kcal | 12% | 1036 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |