Aardperen in witte saus met Japanse Kwee
- Herkomst Belgie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van terroir
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Was de en schraap of schil ze zo dun mogelijk.
- Snijd alle groene delen weg, ze worden zwart gedurende het koken.
- Snijd de in bolletjes, schijfjes of teerlinkjes naar believen en besprenkel met .
- Was de Japanse en snijd de appeltjes in vieren (niet schillen).
- Haal het klokhuis met de pitten er uit.
- Snijd in schijfjes.
- Zet een potje met wat op en breng aan de kook.
- Breng er de en de in met de citroenmelissen en laat 12 minuten koken.
- Pel de , snipper en fruit in wat olie.
- Onderwijl maak je witte saus:
- Breng 250 mililiter aan de kook met wat en .
- Roer de los in 50 mililiter koude .
- Als de kookt, voeg dan de opgeloste bij de , met de gefruite en roer tot het kookt.
- Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken tot ingedikt.
- Laat en uitlekken.
- Voeg de witte saus aan de toe.
- Smaak af met en en dien op met rijst, gekookte granen, of pasta.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witte bonensalade410m
-
Recept
Asperges met ham en ei en een romige saus430m
-
Recept
Saté saus415m
-
Recept
Toemis remis pedis manis (Gekookte mosselen in een zeer hete, rode saus)440m
-
Recept
Sambal Ikan Cabe Hijau (gebakken sardientjes in hete saus)445m
-
Recept
Toemis Ikan Merah (gepocheerde rode ponen in rode saus)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 62 kcal | 3% | 248 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |