Abrahams Mosterdsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in halve ringen.
  2. Verhit de bakboter en bak hierin de aan.
  3. Voeg de toe en bak deze even mee.
  4. Haal dit mengsel uit de pan.
  5. Smelt de en voeg de toe.
  6. Roeren met een houten lepel.
  7. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
  8. Giet de warme bouillon in hele kleine gedeeltes bij de roux, telkens roeren tot het glad is en 10 minuten laten koken.
  9. De soep eventueel zeven.
  10. naar smaak (!) toevoegen, goed roeren en room toevoegen.
  11. Niet meer laten koken.
  12. Voeg als laatste de en de toe.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en kippenbouillon
  • boter, roomboter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter, roomboter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Abrahams Mosterdsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

I.p.v. Kippenbouillon heb ik groentebouillon gebruikt. Bij ca. 3/4 l soep ook nog 90 g rode linzen 10 min.gekookt en gepureerd. De soep krijgt zo een goede dikte. I.p.v. prei heb ik een handje fijne s... Lees reactie
Sylvia de Bakker 17 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
234 kcal
11%468 kcal
Vetten
17 g.
24%34 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%4 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%2 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrahams Mosterdsoep