Meng in een grote kom het gehakt met de overige ingrediënten, behalve de olie.
Kneed met de hand 2 minuten goed door elkaar om de ingrediënten goed met elkaar te vermengen en een mengsel van fijne structuur te krijgen.
Dek af en laat het afgedekt een uur in de koelkast rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Neem een volle theelepel van het mengsel en rol hier met natte handen een balletje van.
Maak iets plat en druk er met de duim een kuiltje in.
Doe hierin 1 theelepel van de geweekte en maak er weer een balletje van zodat de abrikozenvulling niet meer zichtbaar is.
Leg op een platte schaal en ga door met het rollen van de gehaktballetjes.
Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten of langer in de koelkast voordat je gaat bakken.
Verhit de olijfolie(1 stuk) in een grote koekenpan met dikke boden.
Bak de gehaktballetjes in 2 à 3 keer, waarbij je ze door de pan rolt om ze aan alle kanten te bakken en hun vorm te behouden.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer op een voorverwarmde schaal met het abrikozen(0.5 kop)(1 stuk)(0,75 kop) dipsausje.
Wanneer de gehaktballetjes in de koelkast liggen, kun je ondertussen het abrikozen(0.5 kop)(1 stuk)(0,75 kop) sausje klaarmaken.
Doe de dobbelsteentjes abrikoos en het water(225 milliliter) met eventueel overgebleven in cognac(2 eetlepels) geweekte abrikozen(0.5 kop)(1 stuk)(0,75 kop) in een steelpan.
Breng aan de kook, temper het vuur en laat 15 minuten of tot de abrikozen(0.5 kop)(1 stuk)(0,75 kop) heel zacht zijn sudderen.
Meng er de suiker(2 theelepels), de azijn en de teriyaki-saus door en laat 2 minuten sudderen.
Pureer in een blender of druk door een zeef.
Meng het met het gembersap en serveer met de gehaktballetjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
Ei
wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in wit brood
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.