Abrikozen-rozet taart voor 16 stukken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Taartvorm
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in en bestuif hem met .
- Laat de uitlekken, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes.
- Roer de door 125 mililiter jam.
- Roer de , de , de , een snufje en de door de kwark.
- Meng het en 300 gram en kneed het meel door de kwark met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen.
- Rol het deeg met wat uit tot een rechthoek (ca. 35 x 45 cm).
- Verdeel de eroverheen en laat ca. 2 cm vrij aan de randen.
- Rol het deeg meteen van de lange zijden op, snijd hem in 14 schijven en doe de schijven in de taartvorm met de platte zijdes boven en onder.
- Bak de schijven ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Laat de taart 10 minuten afkoelen.
- Rooster het in een droge koekenpan en laat het schaafsel afkoelen.
- Roer 3 eetlepels compote glad en bestrijk hier de warme taart mee.
- Bestrooi de rand van de taart met het .
- Laat de taart afkoelen en bestrooi met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cheesecake met abrikozen41u20m
-
Recept
Kwarkroomtaart met abrikozen41u15m
-
Recept
Pêche Melba taart46u30m
-
Recept
Yoghurttaart met abrikozen43u30m
-
Recept
Taart Appel uit Frankrijk met abrikozen41u20m
-
Recept
Abrikozen-clafoutis430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, magere kwark, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 746 kcal | 37% | 2984 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 252 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 23% | 80 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |