Abrikozen-sinaasappelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van hela
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Mengkom
- Bakvorm
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Gebruik een rond vast bakblik met een diameter van 24 cm (uitwendig) voorzien van een anti-aanbaklaag.
Boen de schoon, schil ze heel dun (zonder het wit) en leg de schilletjes tussen twee keukenpapiertjes te drogen. - De schilletjes kun je later verwerken in andere gerechten.
- Pers de uit en doe het sap samen met de , een in de lengte gehalveerd en 30 gram witte in een roestvrijstalen pannetje.
- Laat de op laag "vuur" een uurtje zachtjes trekken.
- Schraap het zwarte merg uit het en doe het merg samen met de abrikozenconfiture en de aprocot brandy bij de gewelde .
- Laat het mengsel een nachtje staan.
- Vet de bakvorm geheel in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe de boter en 170 gram in een mengkom.
- Prak de boter met een vork door de suiker.
- Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
Halveer de op de inkeping en bedek het bakpapier in de vorm met de halve . - Doe de resterende abrikozenhelften samen met het sap bij het boter/suiker-mengsel in de mengkom.
- klop dan met een mixer de inhoud van de mengkom tot een homogeen romig mengsel.
- Breek er een ei bij en mix ca. 1 minuut, dan het volgende ei, enz.
- tot alle eieren zijn doorgeklopt.
- Kluts dan nog 3 minuten door na het laatste ei.
- Mix nu de bloem door het ei/suikermengsel (doe dat in 3 porties).
- Schep het beslag op de en strijk de bovenkant glad met een vochtige spatel.
- Zet de vorm in de oven op een rooster (een richel onder het midden) en bak de cake goudbruin in ca.
- een uur (op onder-en bovenwarmte).
- Laat de cake volledig afkoelen in de vorm en stort hem dan omgekeerd uit (vooraf even losschudden).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Abrikozen-sinaasappelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 277 kcal | 13% | 2770 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 70 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 22% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 20 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 16% | 10 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 440 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 30 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |