Abrikozencake met roomijs voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Halveer de en verwijder de pitten.
- Klop voor het beslag met de mixer de boter met de zacht.
Voeg een voor een de toe en klop tot het ei is opgenomen alvorens een volgend ei toe te voegen.
Zeef de met de boven de kom en mix tot een glad beslag.
Mix er de door. - Schenk het beslag in de vorm en druk de helft van de er met de bolle kant in.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar. - Pureer ondertussen met de staafmixer de resterende met het tot een gladde saus.
Zeef de saus desgewenst en voeg naar smaak toe
Laat de cake afkoelen, bestuif met een dikke dons en snijd in blokjes. - Serveer de cake met bolletjes met de abrikozensaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Olijven kippasteitjes voor buffet41u30m
-
Recept
Broccoli-spekjesquiche voor buffet41u30m
-
Recept
Rabarber-crêpe ovenschotel voor buffet41u30m
-
Recept
Notenrolletjes in siroop voor buffet445m
-
Recept
Kruimelkoek met pruimenjam voor buffet430m
-
Recept
Gebakken banaan met rum voor gourmet415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vanilleroomijs kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en vanilleroomijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, vanilleroomijs is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 210 kcal | 10% | 2520 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 18% | 36 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 13% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 16 g. | 18% | 192 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |