Abrikozenkruimelkoek voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een bakplaat (ca. 35 x 40 cm in.
- Laat de uitlekken.
- Smelt 500 gram op laag vuur (niet bruin laten worden) en laat de afkoelen.
- Meng 750 gram , de , de en een snufje in een kom.
- Giet er de vloeibare lauwwarme geleidelijk bij.
- Kneed het geheel met behulp van de deeghaken van de mixer tot een kruimeldeeg.
- Verdeel ruim de helft van het kruimeldeeg als bodem op de bakplaat en druk stevig aan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Snijd de in stukjes.
- Strijk de jam over de kruimelbodem, Verdeel de erover.
- Verdeel 1 eetlepel over de rest van het kruimeldeeg en schud het een beetje om.
- Strooi het kruimeldeeg over de en wrijf de kruimels daarbij fijn met de vingers.
- Bak de koek ca. 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op de bakplaat.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 6405 kcal | 320% | 6405 kcal |
Vetten | 419 g. | 598% | 419 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 766 g. | 294% | 766 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 323 g. | 359% | 323 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |