Abrikozenroomvla met lange vingers

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. De abrikozenmousse:
  2. Blikje halve openen en de siroop afgieten.
  3. De gedroogde in kleine stukjes snijden en de stukjes even koken in de afgegoten siroop.
  4. Het  uit blik tot pulp slaan met een staafmixer, vermengen met de gekookte stukjes gedroogde en op smaak maken met 45 gram witte .
  5. De vanille-custardvla:
  6. Gebruik een pan met dikke bodem en blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
  7. De warmtebron niet te hoog zetten of au bain Marie verwarmen.
  8. Meng 20 gram en 15 gram met wat koude tot een vloeibaar mengsel.
  9. De rest van de met het en het merg van het voorzichtig aan de kook brengen.
  10. Giet wat van de hete bij het custard/-mengsel.
  11. Haal de pan van de warmtebron en giet onder voortdurend roeren het custard/-mengsel in de hete .
  12. Warm nog even door op restwarmte en maak de vla op smaak met 35 gram witte .
  13. De slagroom:
  14. Klop 250 milliliter koude , samen met een zakje en 2 eetlepels witte luchtig en stevig.
  15. Snijd lange dwars door in drie gelijke stukken, dan kun je er elke schaalvorm mee beleggen.
  16. Vul een langwerpige of ronde glazen schaal van ca. 1,5 liter laag voor laag met resp.
  17. lange - custardvla-abrikozenmousse en .
  18. Maak tweemaal vier lagen.
  19. Begin onderop met de lange en sluit af met .
  20. Laat de schaal een paar uren afkoelen in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
326 kcal
16%1304 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozenroomvla met lange vingers