De gedroogde abrikozen(1 blikje)(200 gram) in kleine stukjes snijden en de stukjes even koken in de afgegoten siroop.
Het abrikozen(1 blikje)(200 gram) uit blik tot pulp slaan met een staafmixer, vermengen met de gekookte stukjes gedroogde abrikozen(1 blikje)(200 gram) en op smaak maken met 45 gram witte basterdsuiker(80 gram).
De vanille-custardvla:
Gebruik een pan met dikke bodem en blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
De warmtebron niet te hoog zetten of au bain Marie verwarmen.
Meng 20 gram custardpoeder(20 gram) en 15 gram maizena(15 gram) met wat koude melk(500 milliliter) tot een vloeibaar mengsel.
De rest van de melk(500 milliliter) met het zout(1 snufje) en het merg van het vanillestokje(1 stuk) voorzichtig aan de kook brengen.
Giet wat van de hete melk(500 milliliter) bij het custard/maizena(15 gram)-mengsel.
Haal de pan van de warmtebron en giet onder voortdurend roeren het custard/maizena(15 gram)-mengsel in de hete melk(500 milliliter).
Warm nog even door op restwarmte en maak de vla op smaak met 35 gram witte basterdsuiker(80 gram).
De slagroom:
Klop 250 milliliter koude slagroom(1 stuk), samen met een zakje slagroomversteviger(1 zakje) en 2 eetlepels witte basterdsuiker(80 gram) luchtig en stevig.
Snijd lange vingers(1 pak) dwars door in drie gelijke stukken, dan kun je er elke schaalvorm mee beleggen.
Vul een langwerpige of ronde glazen schaal van ca. 1,5 liter laag voor laag met resp.
lange vingers(1 pak)- custardvla-abrikozenmousse en slagroom(1 stuk).
Maak tweemaal vier lagen.
Begin onderop met de lange vingers(1 pak) en sluit af met slagroom(1 stuk).
Laat de schaal een paar uren afkoelen in de koelkast.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.