Adam en Eva risotto
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van suusarendsen
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Was de , snijd de vrucht een stukje in en breek 'm verder met je handen open.
- Vang het sap dat bij het openbreken vrijkomt, op.
- Verwijder de pitjes, houd de mooiste apart voor de garnering, en pers de rest uit voor het sap.
- Ik deed dit door de pitjes met een lepel in een zeef plat te drukken (de pitjes spatten open dus kijk uit voor je kleding).
- Het sap vang je op in een schaaltje
Pel de , snipper de helft ervan en fruit de gesnipperde uienhelft in 30 gram .
Voeg dan de rijst onder voortdurend omroeren toe totdat de rijst de als het ware heeft opgezogen.
Schenk vervolgens de witte wijn erbij en laat deze verdampen
Het echte werk gaat nu beginnen. - Nu voeg je beetje bij beetje de hete toe.
- Elke keer als de verdampt is, doe je er weer wat bij, net zolang tot de risotto bijna gaar is (dit is waarom men restaurants niet blij is als je een huisgemaakte risotto bestelt, het is de hele tijd opletten, bijvoegen en roeren, maar voor jouw geliefde heb je dat over toch? . . . )
Als de rijst bijna helemaal gaar is, voeg je het sap van de toe. - De risotto krijgt een mooie rozerode kleur.
Voeg nu de resterende 10 gram en de toe. - Proef of er nog zout moet worden toegevoegd (bij mijn risotto was dat niet nodig maar ik gebruik nooit zoveel zout) en dien de risotto op een mooi bord op.
- Natuurlijk garneer je het gerecht met de schattige rode pitjes die je apart hebt gehouden.
Voor dit liefdes recept moet je wel wat tijd uittrekken. - Laten we zeggen zo'n driekwartier tot een uur.
- Maar het is de moeite waard, want alleen al de aanblik van deze risotto geeft je voldoening van je werk.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- boter, bouillon, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 421 kcal | 21% | 1684 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |