Zorg dat je vlees en kip op kamer temeratuur zijn als je gaat koken.
Dep het vlees en de kip goed droog.
Snijd het vlees in blokjes en voeg naar smaak peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk) toe.
Doe ook peper(1 stuk)(1 stuk) en zout(1 stuk) op de kip.
Zet een kopje soja klaar (of voeg de soja op gevoel toe recht uit de fles).
Zet de azijn(1 eetlepel) klaar met een eetlepel.
Zet de kokosmelk klaar.
Bereiding:
Doe een flinke laag olie(1 stuk)(1 stuk) (of boter) in de pan en verhit deze op een hoog vuur.
Als eerste bak je de kippevleugels op een hoog vuur, tot deze mooi goudbruin en krokant zijn.
Als de kippevleugels klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg ze op een bordje met keukendoek.
Giet een deel van de olie(1 stuk)(1 stuk) of boter uit de pan zodat je nog een bodempje overhoud.
Voeg hier de knoflook(3 tenen)(1 stuk) en ui aan toe en fruit deze tot ze goudbruin zijn.
Voeg de blokjes varkensvlees(400 gram) toe en bak deze tot ze ook mooi goudbruin zijn.
Voeg nu een kopje soja en een eetlepel tafelazijn toe.
Voeg peper(1 stuk)(1 stuk) toe (niet te veel in eens).
Roer alles goed door elkaar.
Voeg eventueel laurierblad(1 stuk)(1 stuk) en kruidnagel(1 stuk)(1 stuk) toe.
Dit is geheel naar eigen smaak.
Proef van je saus, is deze goed, dan laat het zo.
Is hij zuur, voeg een beetje meer soja en peper(1 stuk)(1 stuk) toe.
Is hij te peperig, voeg een beetje meer soja en azijn(1 eetlepel) toe (heel klein beetje azijn(1 eetlepel))
Is hij te zout(1 stuk), voeg een beetje peper(1 stuk)(1 stuk) toe.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.