Advocaatijstaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van Moon1972
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Aluminiumfolie
- Taartvorm
Bereidingswijze
- weken in koud water
splitsen, eiwit stijfkloppen
Boter, suiker, romig roeren en 1 voor 1 de eidooiers erdoor roeren met de mixer
Gelatineachtig uitknijpen en in een bakje met heel weinig heet water oplossen en door het eidooiermengsel mixen. - Eiwit erdoor mixen en moet volledig zijn gemengd, dan de erdoorheen mixen
Beslag in de koelkast plaatsen.
Ondertussen een cakeblik voorzien van aluminiumfolie, lange toevoegen in het cakeblik beslag van eroverheen, nog een laagje lange en de laatste laag advocaatmengsel eroverheen. - Evt hagelslag eroverheen strooien.
- Afdekken met folie en in de diepvries.
Lekker als nagerecht, maar ik maak hem ook wel in een ronde taartvorm en dan serveer ik hem ook als gebak bij de koffie.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- advocaat kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in vanille suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 334 kcal | 16% | 3340 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 70 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 13% | 330 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |