Advokaatbavarois
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Zet als eerste de gelantine in ruim koud water in de week.
- Breng daarna de met het in de lengte doorgesneden langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur.
- Leg dan een deksel op de pan en laat het 10 minuten staan.
- Verwijder vervolgens het , met achterlating van de zaden uit de kern.
- Splits de en klop de dooiers met de daarna dik en schuimend.
- Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme erbij en doe dit terug in de pan.
- Laat al roerende en op een klein vuurtje de vla heet worden en binden, maar het mag beslist niet koken!
- Knijp de gelantine uit en los deze op in de hete vla.
- Laat daarna de vla afkoelen en is deze voldoende afgekoeld, schep dan de erdoor.
- Klop dan de eiwitten stijf.
- Klop daarna de stijf.
- Schep vervolgens 1/3 deel van de in een kommetje en roer daar de door.
- Leg dan de eiwitten op de en spatel de vla er goed door.
- Schep daarna de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven.
- Garneer tenslotte de vla met de achtergehouden en de .
Variaties op Advokaatbavarois
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Advokaatbavarois | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 193 kcal | 9% | 1930 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 110 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 110 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 7 g. | 8% | 70 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |