Breng 800 milliliter in een pan aan de kook samen met de rest van de aftereights.
Doe daarna de creme in een schaal en zet deze met een deksel een nacht weg.
Verwarm de oven voor.
Neem een springvorm van 26 cm en leg bakpapier op de bodem.
Scheid de eieren(5), bewaar de eidooiers voor later en doe de eiwitten in een vetvrije schaal.
Voeg een snufje zout(1 stuk) en 5 eetlepels koud water toe aan het eiwit en klop dit stijf.
Strooi er suiker(150 gram) en 1 zakje vanillesuiker(3 zakjes) doorheen.
Meng de eidooiers er één voor één er doorheen.
Zeef de bloem(200 gram), bakpoeder(0.5 zakjes) en cacao over de massa en schep dit er doorheen.
Strijk de zo ontstane biscuitmassa egaal in de springvorm.
Bak het 35 minuten in een voorverwarmde oven (elek. 175 graden celsius / hetelucht oven 150 graden celsius).
Laat hem daarna afkoelen.
Snijd de biscuit 2 maal overlangs door.
Klop de chocolademintcreme luchtig op en doe er 2 zakjes vanillesuiker(3 zakjes) en de slagroomversteviger door.
Strijk op de onderste biscuitlaag 1/4 deel van creme overheen en daarna op de tweede en derde laag biscuitlaag hetzelfde.
Strijk de rest van de creme er in een licht golf patroon overheen.
Zet de taart 1 uur koud weg in de koelkast.
Klop de 100 milliliter slagroom(3 zakjes)(900 milliliter) stijf en garneer de taart met slagroom(3 zakjes)(900 milliliter), stukjes after eight en blaadjes munt(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
slagroom en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.