Ajam Kari Debal (zure hete kip)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Wok
- Pan
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Snijd de uien in dikke plakken.
Schil de aardappels en snijd deze in vier stukken.
Wel de chilipepers.
Snijd de sjalotten fijn.
Hak de knoflook fijn.
Maak een kruidenpasta als volgt:
Maal de mosterdzaadjes 2-3 seconden in de blender.
De chilipepers, sjalotjes, knoflook en gember toevoegen en fijnmalen.
Om te voorkomen dat de messen vastlopen wat olie toevoegen.
De kip in stukjes van ca. 6 cm. - snijden.
Deze in een grote schaal.
Samen met 4 eetlepels van de kruidenpasta en met de vermengen.
De wok verhitten en 4 eetlepels zeer heet laten worden.
De stukjes daarin 3 minuten roerbakken tot ze rondom bruin zijn.
De uit de pan nemen en de rest van de , de kruidenpasta en toevoegen.
Alles op een laag vuur 4 minuten roerbakken.
De stukjes met het en weer in de wok doen.
2 minuten laten koken en steeds het aanbaksel losroeren.
De aardappelen toevoegen en de wok afdekken.
In 20-25 minuten gaar laten worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Goreng Jakarta (gefrituurde hete kip)450m
-
Recept
Ajam rebus (kip met kruidensaus)41u20m
-
Recept
Hati ajam ketjap pedis (gebakken kippenlever in hete ketjapsaus)445m
-
Recept
Pikante kip in soja-limoensaus445m
-
Recept
Ajam goreng koening (zacht gekruide kip)445m
-
Recept
Ajam paniki met witte kool in het zuur en sambal goreng telor450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 141 kcal | 7% | 564 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |