Ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze heel fijn.
    Verhit de en bak de sjalotjes licht bruin.
    Kook 4 hard laat deze afkoelen en snij deze in 4 gelijke stukken.
    Snij de in dunne plakjes.
    Snij de in hele kleine stukjes.
    Snij de saucijsjes in kleine stukjes.
    Snij van het brood de korsten en snij de rest in kleine stukjes.
    Week het brood in de .
    De voorzichtig met een heel scherp mes van het vel ontdoen,
    het vel moet absoluut heel blijven en de vleugeltjes kan men er aan laten zitten.
    Van het karkas met het vlees trekt men bouillon, die later nodig is om de gevulde erin te koken.
    Het vlees van de kan later bijvoorbeeld voor een heerlijke kippensoep worden gebruikt.
    Het kipfiletgehakt met de , saucijsjes, de 2 rauwe , het brood en de gefruite mengen met het , de , de en de kruidnagel.
    Schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa.
    Het vel van de nu heel voorzichtig met dit mengsel opvullen, vooral niet te stijf omdat anders het vel barst.
    De hardgekookte en de hier en daar in het gehaktmengsel aanbrengen en tenslotte het vel dichtnaaien met keukengaren.
    De gevulde even in de bouillon opkoken en als het is uitgezet flink met insmeren.
    De beboterde in de oven bruin braden, en zo nu en dan bedruipen opdat het niet uitdroogt (kerntemperatuur moet 70°C zijn).
    Hierna laat men de goed afkoelen alvorens het in plakken te snijden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
718 kcal
35%2872 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ajam kodok (licht gekruid gevuld kippenvel)