Ajam Masak Habang (kip met tomatensausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
Bereidingswijze
- Kipfilet doorsnijden, mengen met en even laten staan.
- De bruin geroosterde uit de pan nemen.
Alles voor de boemboe met de kermirienootjes in de blender doen en laten draaien tot het een glad papje is geworden.
De boemboe in een grote pan 5 minuten laten koken. - Kip toevoegen en ca. 3 minuten mee laten bakken.
bijgieten, aan de kook brengen, vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot de helft is ingekookt.
er bij doen.
Saus verder op smaak maken en 5 minuten laten doorkoken.
Warm opdienen met rijst of eventueel pasta en gekookte groenten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam masak mosterd (kip met mosterd smaak)445m
-
Recept
Ajam besengeh tegal (gekruide kip)450m
-
Recept
Ajam Masak Guri (kip met kokos sausje)450m
-
Recept
Ajam boemboe hijau (kipfilets met groene boemboe)445m
-
Recept
Ajam besengeh (mild gekruide kip)41u
-
Recept
Ajam kuning Panggang (gele kip van de barbecue)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1082 kcal | 54% | 4328 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |