Ajam pangang boemboe Padang (geroosterde kip in Padang saus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snij deze in ringen.
Maak de peper schoon en snij deze in ringetjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengen met de achterzijde van een mes.
Raps een stukje van de citroenschil en pers er 2 eetlepels vocht uit.
Meng de ui, pepers, , , , en 1 ½ eetlepel water in een vijzel en maal het geheel tot een kruidenpasta.
Breng in een pan 2 dl water, het uienmengsel, de , het , de kruidnagel, de , het citroenrasp en citroensap en aan de kook en laat de afgedekt zachtjes sudderen
Schep het geheel een aantal maal goed om.
Verwijder de .
Verwarm de grill voor op een hoge stand en grill de goudbruin.
Keer de regelmatig om verbranding te voorkomen.
Verwarm intussen op laag vuur de saus.
Schep de saus in een schaal en leg de erop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)41u40m
-
Recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)450m
-
Recept
Ajam baker berboemboe (gegrilde kip zeer heet)445m
-
Recept
Ajam Pangang Boemboe Roedjak41u
-
Recept
Ajam boemboe besengek pedis (zeer pittig gekruide kip)445m
-
Recept
Ajam Panggang Boemboe Besengek440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 739 kcal | 36% | 2956 kcal |
Vetten | 39 g. | 55% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |