Witte kool in het zuur:
Snijd de kool van de kern af in dunne repen en schep de kool in een kom.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen.
Breng voor de marinade water, suiker en peper aan de kook.
Meng de marinade, azijn en rozijnen door de kool.
Laat de kool minimaal 15 minuten marineren.
Ajam paniki:
Verhit olie in een pan en braad de kip om en om goudbruin.
Pel en snipper de uien.
Snijd de pepers in ringen.
Vijzel de uien en peper tot een boemboe.
Schil en snijd de gember in grove stukken.
Haal de kip uit de pan.
Fruit de boemboe en gember circa 10 minuten in de pan van de kip.
Voeg de kip weer toe en bak circa 5 minuten mee.
Blus af met kokosmelk en kook de kip, op laag vuur, circa 10 minuten tot de kokosmelk ingekookt is en de kip gaar is.
Sambal goreng telor:
Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
Giet af, laat ze schrikken onder koud en pel ze.
Pel en snipper de .
Snijd de rode in ringen.
Maak de knoflook schoon de pers deze fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui(1 stuk), peper(1 stuk)(1 stuk) en knoflook in circa 3 minuten.
Voeg salamblad(2), laos(2 centimeter), suiker(1 theelepel)(100 gram) en tamarinde toe.
Blus af met de groentebouillon(100 milliliter).
Voeg de kokosmelk(200 milliliter) toe en kook rustig in circa 5 minuten in.
Halveer de eieren(4), lepel de saus erover en bestrooi met gebakken uitjes(2 eetlepels), garnalen(100 gram) en kokos(100 gram).
Verdeel de kool(0.25)(1 stuk), de kip(500 gram) met saus en de eieren(4) over borden.
Serveer met gekookte rijst.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal goreng en groentebouillon
Gluten
sambal goreng en groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal goreng
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
sambal goreng kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, azijn, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal goreng
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.