Wil je het minder scherp of scherper, speel dan met de hoeveelheid .
Kruid de kipblokjes met pittige kipkruiden van Verstegen.
Verhit 2 eetlepels in de wok en bak de kipblokjes hierin aan tot ze goudbruin zijn.
Neem de kipblokjes uit de wok en bak de gesnipperde ui(1 stuk) zachtjes totdat de ui(1 stuk) glazig is.
Voeg de knoflook(2 tenen), tomatenpuree(1 blikje) en de sambal toe en bak onder goed doorroeren gedurende 3 minuten.
Voeg de kipblokjes, de gembersiroop(2 eetlepels) en de bouillon toe en laat het geheel op een laag vuur met de deksel erop onder af en toe roeren ongeveer 15 minuten doorkoken.
Eventueel peper(1 stuk) en zout(1 stuk) toevoegen.
De rijst:
Ruim water aan de kook brengen met wat zout(1 stuk), rijst erin, 9 minuten laten doorkoken onder af en toe roeren, afgieten in een vergiet en met een deksel erop ongeveer 3 minuten laten rusten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak en kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal badjak en kippenbouillon
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.