Ajam petjel (gebakken kip met kokos)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de wortel schoon en rasp deze op een grove rasp.
Maak de sjalot schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon een snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Rasp de klapper fijn.
Snij de in stukken.
De licht zouten en bakken in een wok met goed hete olie tot deze licht bruin wordt.
Wrijf de , , knoflook, , , , , dikke , tot een gladde massa.
Verhit wat olie in de wok en bak het kruiden mengsel licht aan
Voeg de toe en laat het geheel nog even goed door bakken.
Voeg de geraspte klapper toe.
Voeg de toe aan het kruiden mengsel en verwarm het geheel goed door.
Serveer het geheel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam pangang met santen (gebakken kip met kokos/klapper)41u30m
-
Recept
Petjel Ajam420m
-
Recept
Ajam Masak Guri (kip met kokos sausje)450m
-
Recept
Ajam baker berboemboe (gegrilde kip zeer heet)445m
-
Recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)41u40m
-
Recept
Ajam Kare (stevig gekruide kip)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 589 kcal | 29% | 2356 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 164 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |