Ajam Roedjak (zoet gekruide kip)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
 Bijpassend: voorgerechten & nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de kip in kleine blokjes.
 Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
 Snijd ondertussen de fijn en pers de .
 Haal dan de kip uit de pan en fruit de in deze pan kort aan.
 Voeg vervolgens de toe en laat dit kort pruttelen.
 Voeg dan de knoflook, , , bruine , , vet-sin en toe.
 Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat.
- Als de saus te dik wordt, kun je deze aanlengen met wat water. 
 Schep vervolgens de stukjes kip door deze saus.
 Schenk als laatste een scheutje erbij.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Ajam ketjap (kip met kruiden en sojasaus)450m Ajam ketjap (kip met kruiden en sojasaus)450m
- 
      
      
      Recept
         Ajam ritja ritja (stevig gekruide kip)455m Ajam ritja ritja (stevig gekruide kip)455m
- 
      
      
      Recept
         Ajam Boemboe Ketjap (pittig gekruide kip)41u20m Ajam Boemboe Ketjap (pittig gekruide kip)41u20m
- 
      
      
      Recept
         Ajam boemboe bali440m Ajam boemboe bali440m
- 
      
      
      Recept
         Daging ajam taugé (kipfilets met taugé en een zoet sausje)450m Daging ajam taugé (kipfilets met taugé en een zoet sausje)450m
- 
      
      
      Recept
         Abon ajam (droog gekookte gekruide kip)445m Abon ajam (droog gekookte gekruide kip)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
- sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 156 kcal | 7% | 624 kcal | 
| Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 4% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |