Ajam sapit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. In keukenmachine 1 , 2 tenen , 1 tl , ¼ tl , 1 tl , ½ tl en 1 gula djawa (of suiker) tot een pasta.
    Neem een pan waarin de kip past, verhit erin en fruit de pasta even aan.
    Voeg 2 kippenpoten toe en bak een paar minuutjes aan elke kant.
    Voeg dan 400-500 ml toe, roer, laat aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de kip 1 uur afgedekt sudderen.
    Maak ondertussen asemwater.
    Neem een stukje (tamarinde) ter grootte van een walnoot, voeg 100 ml toe en laat 15 minuten weken .
    Roer door een zeef, zodat al het vocht in een kommetje terecht komt, maar de pitjes achterblijven.
    Bak 6 tot 8 el geraspte in een droge koekenpan tot het bruin is.
    Haal de kip uit de pan.
    Voeg ¼ blok en 1 el asemwater toe.
  2. Roer goed.
  3. Voeg dan de gebakken toe.
  4. Het wordt nu een dikke brij.
    Voeg evt.
  5. wat toe als het te droog wordt.
  6. Proef of er bij moet.
    Voeg nu de kip weer toe en laat in 15 minuten heel zachtjes gaar worden.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Ajam sapit

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ajam sapit
VariatieAantalGang
Ajam sapit (licht gekruide kip)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2353 kcal
117%4706 kcal
Vetten
39 g.
55%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%34 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ajam sapit