Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de en schoon en rasp deze fijn.
Knip het bovenste gedeelte van de en kneus het.
Snijd de in stukken.
Wrijf in een vijzel de , , , sjalotjes, naar smaak en de fijn tot een pasta.
Verhit de wok met 3 eetlepels en fruit de Boemboe, daun en de sereh aan tot deze begint te geuren.
Voeg de toe en roerbak het geheel goed aan.
Voeg de en de gula djawa toe.
Laat de op een laag vuur stoven tot het vocht verdampt is.
Verhit 5 dl in een wok.
Schep de stukken uit de wok en frituur ze goudbruin in de .
Neem de uit de en laat deze even uitlekken.
Haal het vlees met een vork van het bot.
Trek het vlees met de vingers in kleine reepjes uit elkaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren)440m
-
Recept
Ajam Surabaya (gestoofde kip in kokosmelk)41u
-
Recept
Ajam Percik (pittig gemarineerde geroosterde kip)455m
-
Recept
Ajam gepuk (gefrituurde drumsticks met kokossmaakje)41u30m
-
Recept
Lampar ajam (met kip gevulde pisangbladeren)445m
-
Recept
Saté tempeh (gefrituurde tempeh spiesen)430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 38 kcal | 1% | 152 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |