Ajam woku (gestoomde kip in pittige saus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Pers de uit.
Maak de tomaat schoon en snij deze in stukken.
Kneus de serehtengel met de achterzijde van een mes.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de en rawits schoon en snij deze klein.
Maak de en schoon en rasp deze fijn.
Wrijf in de vijzel van de , , rawits, en een mooie kruiden pasta.
Snijd de in 8 stukken, bestrooi de met en het limoensap en houd dit apart.
Verhit de in de wok en fruit de boemboe samen met de serehstengels tot het geheel geurig begint te ruikt.
Doe de erbij en bak de snel rondom bruin.
Voeg hierna voldoende toe en roer het geheel goed door.
Voeg de en toe, roer alles goed door en zet het vuur zacht.
Doe de deksel op de pan en laat de zachtjes gaar stoven.
Voeg de bos ui en kemangi toe samen met , en .
Schep het geheel even goed door en serveer het geheel warm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje)445m
-
Recept
Gulai ajam (gestoofde pittige kip)450m
-
Recept
Ajam kuning Panggang (gele kip van de barbecue)450m
-
Recept
Ajam bakar boemboe kuning (kip van de bbq met een zachte kerriesaus)455m
-
Recept
Ajam baker berboemboe (gegrilde kip zeer heet)445m
-
Recept
Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren)42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 144 kcal | 7% | 576 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |