Aligot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met gaar.
  2. De mooiste puree krijg je vervolgens met een ouderwetse (maar ze zijn weer te koop) pureeknijper.
  3. Voeg in een pan met dikke bodem op een zacht vuurtje aan de puree de en de uitgeperste knoflook toe.
  4. Voeg beetje bij beetje de toe en roer de massa steeds goed door met een spatel.
  5. Voeg de creme fraîche toe en blijf de massa roeren gedurende vijftien minuten op een zeer laag vuur.
  6. Trek met de spatel af en toe een deel van de massa omhoog, tot het geheel een zijdeachtige glans krijgt.
  7. Serveer op een hete schotel met grillworstjes of een stukje varkensgebraad.
25
25
25

Variaties op Aligot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aligot
VariatieAantalGang
Aligot1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Aligot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Een overheerlijk gerecht, smeuïge puree met kaas die van de houten lepel rekt. Alleen spijtig dat men hier echt op zoek moet om de Cantal kaas te bemachtigen. Iemand een idee waar in de omgeving Heist... Lees reactie
de Maeseneer Gilbert 26 februari 2017
Ik woon in frankrijk in de streek van de "aligot" en hier wordt dat gemaakt met verse "tomme" kaas : 1 kg aardappelen, 500 gram tomme, 2 teentjes knoflook en 30 gram boter.
Gracianne 9 oktober 2013
Ik heb het weleens in frankrijk gehad in la Vinzelle en ik vond het heerlijk, dus wil ik het zelf maken.
Nikky 3 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
382 kcal
19%1528 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aligot