Verwarm de oven voor op 160° C.
Bekleed een cakevorm van 1 liter inhoud met een reep bakpapier, zodat de bodem en de randen bedekt zijn.
Klop de met , eieren(2) en citroenrasp romig en roer het meel, de gemalen amandelen(50 gram) en het bakpoeder erdoor.
Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake ca. 45 minuten in een oven op 160° C voorverwarmde oven, tot hij stevig aanvoelt en een spies die in het midden wordt gestoken er droog uit komt.
Neem de cake uit de oven, prik onmiddellijk de hele bovenkant in.
Besprenkel de cake met een mengsel van citroensap(4 eetlepels) en poedersuiker(150 gram) dat wordt opgewarmd op een laag vuur in een steelpannetje tot de suiker(1 stuk)(175 gram) is opgelost.
Laat de cake afkoelen, neem hem uit de vorm en verwijder het bakpapier.
Maak de vruchten (kies frambozen(1 stuk), aardbeien(1 stuk), bramen, rode of andere bessen, zonder steeltjes en kroontjes) ongeveer 1 uur voor het serveren schoon.
Doe ze in een kom, strooi de suiker(1 stuk)(175 gram) erover en laat ze 1 uur staan.
Schep ze af en toe om.
Serveer het fruit bij de cake en geef er een kommetje crème fraîche apart bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
zelfrijzende bloem en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, poedersuiker, suiker, frambozen, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.