Amandelbavarois met gemarineerde vijgen en bosbessen

Ingrediënten

+ -
print

Marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelantine in koud .Klop de op met de .Kook de helft van de met de .Los hierin de goed uitgeknepen gelantine op.Klop dit bij de .Daarna voegen we de rest van de koude toe.We laten dit opstijven(lobbig laten worden)in de koelkast.We kloppen de half op(yoghurt dikte).Wanneer de basis van de dooiers,spijs en lobbig is,spatelen we de erdoor.We doen de bavarois in vormpjes en laten deze verder opstijven in de koelkast.
  2. Gemarineerde vijgen:Breng de ingrediënten voor de marinade aan de kook en kook dit in tot sausdikte.Doe op het laatst als de marinade nog warm is de gewassen bosbessen erbij.Snijd de vijgen in zessen,leg ze op een schaal en schenk een deel van de marinade over de vijgen en laat dit in trekken.Rooster het amandelschaafsel heel licht.Presentatie:Stort de amandelbavarois op een bord.Leg 6 vijgenpartjes rondom>Nappeer deze nogmaals met de marinade.Pluk 6 muntblaadjes per persoon en leg deze tussen de vijgen.Garneer met bosbessen en het amandelschaafsel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
252 kcal
12%2016 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelbavarois met gemarineerde vijgen en bosbessen