smaken heerlijk in deze taartjes, maar je kan ook ander gebakken of gepocheerd fruit gebruiken zoals rabarber, perziken en zelfs verse blauwe bessen of frambozen.
Verwarm voor de pruimen(4)(1 stuk) de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Leg er de pruimen(4)(1 stuk) op, snijkant naar boven en verdeel er wat vlokjes boter(20 gram)(50 gram) over.
Bestrooi met de suiker(110 gram)(55 gram) en bak ze 10-15 min.
tot ze zacht zijn en zwarte roosterplekjes hebben.
Laat afkoelen.
Vet 4 anti-aanbak taartvormpjes met losse bodems (± 12 cm doorsnede) in.
Maal de noten en suiker(110 gram)(55 gram) samen fijn in de keukenmachine.
Zet apart.
Stapel de filovellen op elkaar en snijd de stapel in 4 even grote stukken.
Snijd de stapeltjes evt.
bij tot 13 x 13 cm.
Neem 1 stapeltje en bewaar de rest onder een iets vochtige doek tot gebruik.
Bestrijk 1 vierkantje met boter(20 gram)(50 gram) en druk met de beboterde kant in een vormpje.
Bestrijk de bovenkant met boter(20 gram)(50 gram) en bestrooi met 1 theelepel van het amandelmengsel.
Verdeel het mengsel mooi over de bodem en de zijkanten.
Doe dit met nog 2 vierkantjes en zorg er voor dat de puntjes van elk vierkantje steeds verspringen.
Zo ontstaat een mooi stervormig randje.
Dek af met het vierde beboterde vierkantje, boterkant onder en beboter ook de bovenkant, maar strooi er geen amandelmengsel over.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
Suiker
suiker, poedersuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, mascarpone, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, boter, mascarpone, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.