Amandelfilotaartjes met citroenmascarpone

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Garde
  • Oven
  • Vormpje
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. smaken heerlijk in deze taartjes, maar je kan ook ander gebakken of gepocheerd fruit gebruiken zoals rabarber, perziken en zelfs verse blauwe bessen of frambozen.
  2. Verwarm voor de de oven voor op 200°C.
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  4. Leg er de op, snijkant naar boven en verdeel er wat vlokjes over.
  5. Bestrooi met de en bak ze 10-15 min.
  6. tot ze zacht zijn en zwarte roosterplekjes hebben.
  7. Laat afkoelen.
  8. Vet 4 anti-aanbak taartvormpjes met losse bodems (± 12 cm doorsnede) in.
  9. Maal de noten en samen fijn in de keukenmachine.
  10. Zet apart.
  11. Stapel de filovellen op elkaar en snijd de stapel in 4 even grote stukken.
  12. Snijd de stapeltjes evt.
  13. bij tot 13 x 13 cm.
  14. Neem 1 stapeltje en bewaar de rest onder een iets vochtige doek tot gebruik.
  15. Bestrijk 1 vierkantje met en druk met de beboterde kant in een vormpje.
  16. Bestrijk de bovenkant met en bestrooi met 1 theelepel van het amandelmengsel.
  17. Verdeel het mengsel mooi over de bodem en de zijkanten.
  18. Doe dit met nog 2 vierkantjes en zorg er voor dat de puntjes van elk vierkantje steeds verspringen.
  19. Zo ontstaat een mooi stervormig randje.
  20. Dek af met het vierde beboterde vierkantje, boterkant onder en beboter ook de bovenkant, maar strooi er geen amandelmengsel over.
  21. Bekleed zo ook de andere 3 vormpjes.
  22. Zet de vormpjes op een bakblik en zet ze 10 min.
  23. in de koelkast of tot de hard geworden is.
  24. Klop ondertussen met een garde voorzichtig in 1-2 min.
  25. de ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een dik en glad mengsel.
  26. Dek af en zet koel weg.
  27. Schakel de oven terug naar 180°C.
  28. Bak de filodeegtaartjes in 8-10 min.
  29. goudbruin en knapperig.
  30. Draai ze evt.
  31. halverwege een slagje zodat ze gelijkmatig bruinen.
  32. Neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
  33. Zet de filobakjes op borden en schep de vulling erin.
  34. Zet op elk taartje 4 stukjes pruim en besprenkel met wat sap.
  35. Bestrooi met en serveer direct.
  36. Bereiden ± 35 min. / koelen ± 10 min. / oven ± 25 min.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker, poedersuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, mascarpone, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, mascarpone, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, poedersuiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
629 kcal
31%2516 kcal
Vetten
48 g.
69%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
41 g.
45%164 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelfilotaartjes met citroenmascarpone