Amandeltaart met room
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Amandeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van samjuul
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Elektrische oven: 160 °C Heteluchtoven: 145 °C Gasoven:
- stand 2-3 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
- Vet de springvorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
- Klop de boter met de mixer met garden in een beslagkom zacht en romig.
- Voeg de kruidcakemix, het en de in één keer toe.
- Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
- Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een glad en luchtig beslag.
- Verdeel het beslag over de springvorm en bestrooi het met .
- Bak het taartje gaar en goudbruin.
- Laat de taart goed afkoelen.
- Bereid de volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de afgekoelde taart horizontaal door en vul deze met de .
- Decoreer de taart met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pruimen-amandeltaart445m
-
Recept
Spaanse amandeltaart430m
-
Recept
Spaanse amandeltaart435m
-
Recept
Amandeltaart41u30m
-
Recept
Peren-amandeltaart42u
-
Recept
Appel-room cakestukken41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 351 kcal | 17% | 1404 kcal |
Vetten | 46 g. | 67% | 184 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |