American Turkey

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Maak een mengsel van het , het halve pakje , 1 stengel , 1 wortel, 1 takje , 1 ui, fijn gesnipperd, de nootmuskaat, 3 takjes (de blaadjes zonder het takje) en het en kneed het goed door zodat de ingredienten zich mengen.
  2. Was de van binnen en van buiten met koud water en maak de poten los.
  3. Wees voorzichtig met het vel!
  4. Maak 10-12 rolletjes van een plakje , met daarin een dun schijfje en een takje .
  5. Maak inkepingen in de poten van de en steek de baconrolletjes daarin. (een kruisvormige inkeping werk het beste).
  6. Zet de poten daarna weer vast met rolladetouw.
  7. Steek dunne plakjes onder het vel van de , waar het kan.
  8. Probeer het vel niet te beschadigen.
  9. Vul de aan de voorzijde met het gehaktmengsel en zet de hals dicht met het vel en het stokje van een takje .
  10. Vul de achterzijde van de met de (afgepelde) clementine. (voor een grote kun je 2 of meer clementinen gebruiken).
  11. Verspreid de overgebleven ui (in ringen) de resterende wortel en rond de in de braadslede en wrijf de in met .
  12. Bestrooi de met versgemaken en .
  13. Verwarm de over voor op 180 graden celcius en bak de afhankelijk van zijn gewicht (20 minuten per 500 gram) 3 tot 5 uur.
  14. Besprenkel hem regelmatig met zijn eigen vocht en gebruik een braadthermometer.
  15. Als de sappen licht van kleur zijn (waterig) als je er met een vork diep in prikt is de gaar.
  16. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bacon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
193 kcal
9%1544 kcal
Vetten
16 g.
23%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor American Turkey