Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
    Bestrijk een taartvorm met antiaanbak laag (diameter 24 cm of een lang cakeblik (geen springvorm!) met .
    Hak de chocolade in stukjes en doe de stukjes in een grote vuurvaste kom.
    Breng in een pannetjes de , de espreso en aan de kook en laat het mengsel kort zachtjes koken.
  2. Giet het mengsel over de chocolade en laat het een paar minuten in werken, roer de ingredienten geregeld voorzichtig door zodat de choclade beter smelt.
  3. Klop de en voeg dan al kloppende het chocolademengsel toe.
    Giet he beslag in de bakvorm en zet de bakvorm vervolgens in en grote ovenschaal.
  4. Giet zoveel heet water (niet kokend!!) in de ovenschaal dat de bakvorm voor de helft onder water staat en bak de cake 1 uur in de oven.
  5. Haal de bakvorm met de cake uit de ovenschaal en zet de cake een nacht in de koelkast.
    Neem de cake de volgende dag uit de bakvorm, wanneer dit lastig gaat,kun je een spoelbak vol laten lopen met 4 cm kokend water en de bodem een paar seconden in het water dopen om de cake los te maken, stort de cake op een bord.
    Pureer voor de frambozensaus de ontdooide en het ap met het citroensap en de .
  6. Giet de saus door een zeef en zet hem dan in de koelkast.
  7. Dit is geen zoete saus, maar de zure smaak past perfect bij de cake.
  8. Serveer de cake met de frambozensaus,verse en evt.
  9. slagroom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker, frambozen, suiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
487 kcal
24%5844 kcal
Vetten
47 g.
68%564 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
14%144 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amerikaanse chocoladecake