Anak Domba Bawang (lamsvlees voor kinderen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snijd het lamsvlees in dunne plakjes en doe dit in een schaal.
Voeg er , , knoflook en de taoco bij en kneed dit geheel flink met de handen.
Bak het vlees in de hete olie tot het bijna bruin is.
Bak de samen met het vlees in de wok tot de glazig zijn geworden.
Schep het geheel regelmatig goed door om aanbakken te voorkomen.
Schep dit alles uit de wok en doe alles in een ovenschaal.
Doe de ovenschaal 15 minuten in de oven op 260 °C.
Het vlees is nu knapperig geworden.
Doe alles weer in de wok en voeg de toe.
Laat alles aan de kook komen en bind de saus met een papje van maïzena.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Anak Domba Taoco (lamsvlees met paprika’s voor kinderen)450m
-
Recept
Anak domba Taoco (lamsvlees in een gebonden zwarte bonensaus)42u
-
Recept
Anak Domba Lelawar (pittig gekruid lamsvlees)42u30m
-
Recept
Nasi bawang putih (witte knoflookrijst)435m
-
Recept
Kue Dadar Bawang dan Santen (uienpannenkoek met kokossaus)445m
-
Recept
Sambal Goreng Bawang420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 24 kcal | 1% | 96 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |