Snijd de in dunne plakjes en het vlees in kleine stukjes.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie(3 eetlepels) en fruit hierin de sjalotten(2)(2) goudbruin.
Schep deze daarna uit de wok en laat ze uitlekken.
Bak vervolgens de boemboe met de sereh in de wok voor 3 minuten en voeg dan het vlees en de jeruk purut toe en bak dit 5 minuten.
Dan de bouillon samen met de peper(1 stuk) toevoegen en het zachtjes 1 uur laten stoven.
Vervolgens de kokosmelk(200 milliliter), het citroensap(1 eetlepel) en de gefruite sjalotten(2)(2) toevoegen.
Dit alles nog 30 minuten zachtjes laten stoven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en trassi
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.