Anak domba Taoco (lamsvlees in een gebonden zwarte bonensaus)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Maak de wortel schoon en rasp deze fijn.
    Maak de schoon en snij deze in blokjes.
    Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
    Snij het vlees in dunne reepjes.
    Meng de met , , , , en goed door elkaar tot een marinade.
    Marineer de vleesreepjes met het mengsel en laat het 24 uur op een koele plaats staan maar niet in de koelkast.
    Bak het vlees in 2 lepel bruin en gaar.
    Haal het vlees uit de pan.
    Fruit in de rest van de de , en ui tot de ui glazig ziet.
    Voeg dan de 's en de bosui toe en bak tot de 's gaar zijn.
    Voeg de bouillon, sojasaus, taoco en maïzena toe.
    Doe het vlees terug in de pan.
    Schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Anak domba Taoco (lamsvlees in een gebonden zwarte bonensaus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Mijn moeder komt van oorsprong uit Indonesië dus via die kant van de familie krijg je leuke en lekkere recepten Ik hoop dat je er maar vaak lekkere dingen uit kan halen M v g Jaccor
jaccor 15 februari 2014
Wat een leuke originele recepten heb je toch altijd, jaccor. En een familie met een rijke oosterse culinaire traditie. Ik ga deze uitproberen.
Barbeer 15 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%688 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Anak domba Taoco (lamsvlees in een gebonden zwarte bonensaus)