Ananas Bavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Eiwit kloppen met (niet koken).
  2. Maak het sap van de ananas warm.
  3. Gelatineblaadjes in koud water weken.
  4. Wanneer de geweekt is, uitknijpen en aan het warme ananassap toevoegen.
  5. Draai hierbij het gas uit.
  6. Laat het sap koud worden.
  7. Giet het koude spa bij de eiwitten.
  8. Klop de (niet helemaal stijf).
  9. Roer de vervolgens door het mengsel van ananassap en eiwit.
  10. Snijd de in kleine stukjes.
  11. Houd 1 schijf over voor de garnering.
  12. Voeg de ananasstukjes toe aan het mengsel van , ananassap en eiwit.
  13. Leg een ananasschijf op het mengsel en vervolgens gedurende een aantal uren in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Ananas Bavarois

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ananas Bavarois
VariatieAantalGang
Flensjes met ananas bavaroisijs en pina colada saus1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Ananas Bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Smaak is goed, alleen iets te week. Ga het van de week proberen met wat meer gelatine.
Petra 8 december 2013
Je kan er ongeveer 50 tot 75 gram suiker bij doen.
Gerrie 14 december 2012
Lijkt mij erg lekker maar ik zou het fijn vinden als de hoeveelheid suiker vermeld werd.
Marianna 21 juni 2012
Wij moeten met een proefkoken om te kunnen doorgaan naar een hoger onderwijs, hopelijk slaag ik met dit recept!
Tine 24 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
287 kcal
14%1148 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ananas Bavarois