Ananas Bavarois
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van vosje1952
- 4 reviews
Bereidingswijze
- Eiwit kloppen met (niet koken).
- Maak het sap van de ananas warm.
- Gelatineblaadjes in koud water weken.
- Wanneer de geweekt is, uitknijpen en aan het warme ananassap toevoegen.
- Draai hierbij het gas uit.
- Laat het sap koud worden.
- Giet het koude spa bij de eiwitten.
- Klop de (niet helemaal stijf).
- Roer de vervolgens door het mengsel van ananassap en eiwit.
- Snijd de in kleine stukjes.
- Houd 1 schijf over voor de garnering.
- Voeg de ananasstukjes toe aan het mengsel van , ananassap en eiwit.
- Leg een ananasschijf op het mengsel en vervolgens gedurende een aantal uren in de koelkast.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Schuimige vanille bavarois41u10m
-
Recept
Schuimige ananas-roompudding43u
-
Recept
Milky Way bavarois430m
-
Recept
Honing yoghurt bavarois41u30m
-
Recept
Chocolade bavarois46u30m
-
Recept
Pepernoot bavarois43u
Variaties op Ananas Bavarois
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Flensjes met ananas bavaroisijs en pina colada saus | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (4)
Ananas Bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 287 kcal | 14% | 1148 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |