Ananascake
- Herkomst Denemarken
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding
Deeg vormen
Meng eerst (en zout), en met elkaar tot een kruimelig deeg. - Roer één voor één de erdoor tot deze net gemengd zijn met het deeg.
- Als je teveel roert, wordt het deeg te hard.
- Rol het deeg tot een bal en omwikkel het in vershoudfolie.
- Zet het voor vier uur weg in de koelkast of laat het overnacht staan.
- Haal het deeg een uur voordat je het gebruikt uit de koelkast, zodat het weer op kamertemperatuur komt.
- Anders is het namelijk te hard om uit te rollen.
Deeg vullen
Neem een stuk van het deeg, rol het uit en zet wat jam in het midden. - Omwikkel de jam in zijn geheel of gedeeltelijk met het deeg.
Gebruik je creativiteit en maak je eigen leuke ananascakejes, zoals in de vorm van een hart, ster of bol. - Zorg ervoor dat het deeg niet te dun is (aan de onderkant), anders lekt de jam er tijdens het bakken uit (dat is helaas bij ons gebeurd).
- Bestrijk al het deeg met .
- Verwarm de oven op 180 graden en bak de cakejes in ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze buiten de oven afkoelen en je zelfgemaakte ananascakejes zijn af!
Variaties op Ananascake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ananascake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per koek | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 98 kcal | 4% | 1960 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 220 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |