Ananasijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Halveer de ananas in de lengte.
  2. Snijd er de harde kern uit.
  3. Hol met een grapefruitmesje de beide helften uit tot het begin van de stekels.
  4. Zet de helften in de koelkast.

    Bereidingswijze:
    Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine.
  5. Roer er de door.
  6. Klop de met een snufje schuimig.
  7. Klop er au bain marie geleidelijk de door.
  8. Blijf kloppen tot het schuim taai is.
  9. Neem het van de pan en klop het schuim koud.
  10. Klop de lobbig en schep deze door de ananaspuree.
  11. Spatel er het eiwitschuim door.
  12. Vul hiermee de ananashelften en strijk ze glad.
  13. Zet beide in het vriesvak van -20 graden C.
  14. Laat het in ca. 6 uur bevriezen.
  15. Zet de ananashelften ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Ananasijs

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ananasijs
VariatieAantalGang
Ananasijs2Koud
Gebakken ananas met ananasijs en mascarponesaus1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ananas en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
214 kcal
10%856 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ananasijs