Ananastaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Klop , en schuimig en wit.
    Voeg het meel in 1 x toe en kneed een zanddeeg.
    Doe de zachte erbij.
    Kneed snel door en laat op een koele plaats rusten.
    Ondertussen pudding maken van het sap uit het blik met de vanillepudding poeder voor pudding.
  2. Breng het geheel aan de kook en laat het indikken
    Daarna goed laten afkoelen.
    in stukken snijden.
    Doe het deeg in een ingevette, met gestoven vorm.
  3. Leg het deeg in de vorm en leg de ananasstukjes erop.
    Laat de pudding er over lopen en verdeel het geheel.
    Bestrooi het met de kaneel en zet 30 minuten op 180°C tot de vulling hier en daar bruine vlekjes krijgt.
    Laat afkoelen in vorm en bestrijk met suikerwater.
25
25
25

Variaties op Ananastaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ananastaart
VariatieAantalGang
Ananastaart4Nagerechten
Omgekeerd warm ananastaartje met ijs1Nagerechten
Omgekeerde ananastaartjes1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
156 kcal
7%1872 kcal
Vetten
9 g.
13%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ananastaart