Andijvie met ei en spekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Bak de spekjes in een droge koekenpan langzaam goudbruin en knapperig.
- Smelt de in een hapjespan.
- Laat de al omscheppend in 10 minuten slinken.
- Kook de in 8 minuten hard, laat schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Schep de spekjes door de , breng op smaak met en peper en bind eventueel met de groentesaus.
- Schep het andijviemengsel in de ovenschaal, leg er de plakjes ei en dan de op, strooi er de geraspte kaas op en bak de schotel 25-30 minuten goudbruin in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappel-andijvie schotel430m
-
Recept
Ovenschotel met gehakt en andijvie435m
-
Recept
Boerenkoolschotel met spekjes430m
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, tomaten en spekjes41u
-
Recept
Spruiten met spekjes uit de oven440m
-
Recept
Macaronischotel met prei, champignons, paprika, ham en spekjes440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en jongbelegen kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en jongbelegen kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jongbelegen kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en jongbelegen kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jongbelegen kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 691 kcal | 34% | 2764 kcal |
Vetten | 46 g. | 66% | 184 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 148 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |