Andijvie stamppot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was en kook de (in kleine stukjes, dat is later makkelijker stampen!) met een ongeveer 20 min.
  2. Rul de in een koekenpan en voeg naar smaak kruiden toe (paprikapoeder, peper) Pers de tenen door de plus eventueel de gesneden .
  3. Snijd alvast de in kleine blokjes.
  4. Als de aardappels gaar zijn, stamp je deze in een grote pan:
  5. bewaar de bouillon!
  6. Voeg de rauwe toe aan de en mix dit door elkaar (kan met de mixer!).
  7. Voeg de e.d.
  8. toe.
  9. Naar smaak bouillon toevoegen (uit de pan van de gekookte aardappels):
  10. je kunt het zo sappig maken als je wilt.
  11. Als alles door elkaar gemixt is, gooi je de blokjes er bij, even laten staan (om de iets te laten smelten) en smullen maar!
25
25
25

Variaties op Andijvie stamppot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Andijvie stamppot
VariatieAantalGang
Andijvie stamppot met Italiaanse gehaktballen1Stamppotten
Rauwe andijvie stamppot1Stamppotten
Andijvie stamppot1Stamppotten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Andijvie stamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Verhouding andijvie/aardappel is normaal 1 op ruim 2. In dit recept is dus 500 gram andijvie aan te bevelen.
Anton 18 november 2011
Andijviestamppot is heel erg lekker om te kunnen eten en ik eet het best vaak :)
7 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
489 kcal
24%1956 kcal
Vetten
21 g.
31%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Andijvie stamppot