Andijvie stamppot
- Herkomst Nederland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Andijviestamppot recepten
- Bereiden
- Kookboek van hamkamp
- 2 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Was en kook de (in kleine stukjes, dat is later makkelijker stampen!) met een ongeveer 20 min.
- Rul de in een koekenpan en voeg naar smaak kruiden toe (paprikapoeder, peper) Pers de tenen door de plus eventueel de gesneden .
- Snijd alvast de in kleine blokjes.
- Als de aardappels gaar zijn, stamp je deze in een grote pan:
- bewaar de bouillon!
- Voeg de rauwe toe aan de en mix dit door elkaar (kan met de mixer!).
- Voeg de e.d.
- toe.
- Naar smaak bouillon toevoegen (uit de pan van de gekookte aardappels):
- je kunt het zo sappig maken als je wilt.
- Als alles door elkaar gemixt is, gooi je de blokjes er bij, even laten staan (om de iets te laten smelten) en smullen maar!
Ook lekker om te maken
Variaties op Andijvie stamppot
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Andijvie stamppot met Italiaanse gehaktballen | 1 | Stamppotten |
Rauwe andijvie stamppot | 1 | Stamppotten |
Andijvie stamppot | 1 | Stamppotten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept (2)
Andijvie stamppot heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 489 kcal | 24% | 1956 kcal |
Vetten | 21 g. | 31% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |