Andijviebrood met kalfsgebraad

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Braad eerst het vlees, de tijd die nodig is om het vlees te laten rusten is lang genoeg om het andijviebrood af te bakken.
  2. Bestrooi het vlees met en , braad het rondom aan in en laat het garen in de oven (10 à 15 minuten op 220°).
  3. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt rusten op een warme plaats.
  4. Was de andijvie zorgvuldig, blancheer de andijviebladeren in kokend water, spoel ze koud en druk het overtollige vocht eruit.
  5. Voeg de andijvie bij de bechamelsaus en laat gedurende een vijftal minuten stoven.
  6. Bak de knapperig.
  7. Klop de eiereooiers los en voeg en de andijvie doorheen.
  8. Breng op smaak met , en .
  9. Stort de massa in een ingevette bakvorm en laat het andijviebrood bakken tot het lichtbruin van kleur ziet en volledig gestold is, ongeveer 20 minuten op 180°C.
  10. Serveer een plakandijviebrood met een snede kalfsgebraad, een gekookt aardappeltje en de jus van het vlees.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
280 kcal
14%1120 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Andijviebrood met kalfsgebraad