Andijviestamppot met zure roomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Schil de , was ze, snijd ze in kwarten en zet ze op met 3 deciliter water waar wat aan is toegevoegd.
  2. Kook ze in ca. 25 min.
  3. door en door gaar.
  4. Giet ze af en pureer ze met de stamper.
  5. Voeg 2 deciliter toe en 25 gram om de puree wat smeuïger te maken.
  6. Was ondertussen de goed schoon, verwijder de harde stronken en snijd hem in fijne reepjes.
  7. Voeg deze reepjes rauw toe aan de puree en roer goed door met een houten spatel.
  8. Verhit ondertussen 25 gram in een koekenpan en bak hierin de knapperig bruin.
  9. Voeg de plus het braadvet toe aan de puree en roer alles goed door.
  10. Smelt 30 gram in een steelpannetje en bestrooi met de .
  11. Laat het niet te heet worden anders wordt de roux bruin en dat is niet de bedoeling.
  12. Druppel al roerend 2 deciliter erbij en vervolgens de totdat een gladde saus wordt verkregen.
  13. Voeg het ½ bouillonblokje toe en laat 3 min.
  14. garen op een laag vuurtje.
  15. Als de saus niet de gewenste consistentie heeft nog wat toevoegen of nog wat binden met een glad papje van koude en maizena.
  16. Breng de saus op smaak met , eventueel nog wat .
  17. Verdeel de andijviestamppot over de borden en giet er royaal de zure roomsaus overheen.
  18. Geef er gebraden hamlapjes, varkenslapjes of karbonades bij.
  19. Eventueel het braadvet blussen met een beetje water en onder de puree roeren alvorens deze op te scheppen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • boter en vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
797 kcal
39%3188 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
97 g.
37%388 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Andijviestamppot met zure roomsaus