Antwerpse hutspot
- Herkomst Belgie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Hutspot recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
Bereidingswijze
- Snijd de staart, de oren, de poten in regelmatige stukken en bak ze aan in .
- Doe hetzelfde met de boerenworsten en de spieringkoteletten.
- Snijd de , , in blokjes van 1,5 cm bij 6 cm en de rest van de groenten in lange repen van maximaal 6 cm.
- Neem een hoge kookpot of een diepe braadslee.
- Leg daarin het vlees met de versneden groenten erbovenop.
- Voeg de en het kruidentuiltje eraan toe.
- Breng aan de kook.
- Kruid ondertussen met en .
- Snijd het borstspek in blokjes en doe ze samen met de versneden bloemkool in een kookpot.
- Zet het deksel op de pot en laat gedurende 2 uren gaar stoven.
- Voeg op ongeveer 20 minuten van het einde van het stoofproces de in kwartjes gesneden toe.
- Stoof verder gaar, controleer de smaak en kruid eventueel bij.
- Bestrooi tenslotte met gehakte .
- Serveer de apart.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij en knolselderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 52 kcal | 2% | 208 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |