Maak een soepel deegje met de ingrediënten voor het in de mixer en smeer het met olie in en leg het afgedekt weg in de koelkast.
Spoel de rozijnen af en laat ze minstens een uur, beter nog langer wellen in .
Schil de appels en ontdoe ze van de klokhuizen en snij ze in kleine partjes. (Een appelschilmachine doet dat in één beweging.) Sprenkel het citroensap over de appelblokjes.
Hak de en meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom en laat het gedurende één uur staan.
De plakken van korsten ontdoen en carré snijden, in de pan smelten tot het niet meer schuimt.
Het brood krokant bakken en op het laatst de bruine suiker(20 gram)(100 gram) toevoegen, daarna op keukenpapier uitstorten.
Bij gebruik van paneermeel 100 gram gebruiken en de suiker(20 gram)(100 gram) bij de vulling toevoegen.
Een oud laken uit de kast halen, ( tenminste als die nog voorradig is) en anders hiervoor een linnen doek van voldoende grootte aanschaffen, ter grote van de werktafel) Het deeg zo dun mogelijk uitrollen en verder met de bovenkant van de handen onder het deeg, dit zover uitrekken dat het net niet stuk gaat maar doorzichtig wordt.
Denk aan het “bloemen” van het laken.
Met gesmolten boter(100 gram)(100 gram) de bovenkant van het filodeeg(1 stuk) insmeren.
Eerst de broodkruim(1 stuk) of paneermeel 10 cm van de kant in een gelijkmatige rij storten en daarna de vulling met de hand er achter leggen. (Laat de sappen van de vulling achterwege).
Rol nu m.b.v.
het laken of linnen de strudel in vorm( 3 keer rond), onthoud waar de broodkruim(1 stuk) zit en probeer dat onder te krijgen, knijp de uiteinden dicht, smeer de strudel met de overgebleven boter(100 gram)(100 gram) dun in en bestrooi het met kristal suiker(20 gram)(100 gram), bak daarna de strudel in een oven op bakpapier gedurende 40 minuten op 170 graden en vervolgens nog 10 minuten op 190 graden.
Laat de strudel afkoelen, maar snij het nog warm in stukken en dien het met een toefje slagroom op.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie
Gluten
filodeeg kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem, broodkruim, witbrood
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in zonnebloem olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.