Apfelstrudel met vanillesaus
- Herkomst Oostenrijk
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Kneed 250 gram , een snufje , het , de olie en 100 milliliter warm water met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg dat niet gaat kleven.
Kneed het deeg op een met bestrooid werkblad met de handen ca. 12 minuten door tot het deeg zacht en soepel is. - Sla het deeg af en toe op het werkblad.
- Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in vershoudfolie.
- Laat het bij kamertemperauur 45 minuten rusten.
Rooster de in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
Was de en giet ze af. - Rasp de fijn.
Schil de , verwijder de klokhuizen en snijd ze in hele dunne schijfjes. - Meng de appelschijfjes met de , de en 2 eetlepels suiker doorelkaar.
Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
Rol het deeg op een groot, met bestrooide theedoek ca. 1/2 cm dun uit.
Leg dan beide handen onder het deeg, zodat de rug van je handen het deeg raken. - Trek het deeg over de rug van je handen voorzichtig vanuit het midden uitelkaar tot een rechthoek (45 x 60 cm).
Het wordt zo dun, dat je het patroon van de theedoek er doorheen kunt zien.
Smelt 250 gram in een klein pannetje op laag vuur.
Besmeer het deg met een dun laagje warme .
Bestrooi 2/3 van het deeg vanuit de smalle kant met het . - Verdeel daarop het appelmengsel en laat een 2 cm brede rand van het deeg vrij.
Strooi de erover heen. - Vouw de deegranden van de lange kanten een beetje in.
- Rol het deeg met behulp van de theedoek vanuit de smalle met de belegde kant op.
Leg de strudel met de naad naar beneden schuin op een met bakpapier beklede bakplaat. - Bestrijk met de overige .
- Bak de strudel ca. 45 minuten.
- Laat afkoelen.
Meng 5 eetlepels , 2 eetlepels suiker en de tot een glad mengsel.
Breng de rest van de aan de kook. - Roer het vanillesausmengsel door de hete en laat ca. 1 minuut zachtjes koken.
Bestrooi de strudel met en serveer met de vanillesaus.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- marsepein en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter, paneermeel, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 3760 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |