Appel-Aarbeientaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Kirrie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- I Bodem:
Voeg alle ingredienten van de bodem samen.
Kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. - Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan.
- Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm.
II Vulling:
Verwarm de oven voor op 190 graden celsius. - Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft).
- Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken.
- Meng de appels met de aarbeien, de compote,de en /boerenjongens en eventueel de .
- Doe dit over in de vorm en druk het goed aan.
III Kruimeldeeg:
Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg. - Voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer.
- Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.
Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. - Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, aardbeien, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3124 kcal | 156% | 3124 kcal |
Vetten | 242 g. | 346% | 242 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 470 g. | 180% | 470 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 7 g. | 8% | 7 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |